dyr bil

Världens dyraste bilar

När det kommer till fängslande fordon finns väl inget som kan jämföra sig med världens dyraste bilar. Dessa är inte bara sammansatta med den bästa komforten och den senaste tekniken, de är även kända för att ha det läckraste utseendet. Eftersom de som sticker ut från mängden och genast stjäl sin omgivnings uppmärksamhet anses de vara en symbol för status.

Att sätta sig i en sprillans ny och riktigt lyxig bil kan vara en svårbeskrivlig känsla. Men nyckelordet är förstås känslan av något som är helt “nytt”. Den går naturligtvis att uppleva på flera andra sätt, som när man får sitt hem nyrenoverat eller för den delen upptäcker ett riktigt roligt spel. Även om det är kul, så är det inte särskilt troligt att spela fire joker slot slår känslan av att sätta sig i en av världens dyraste bilar. Nedan listar vi några av de mest extravaganta fordonen människan kan ha i sitt hem.

Rolls-Royce Boat Tail

Denna exklusiva och högst prestigefyllda konceptbil är en av de mest originella och eftertraktade på marknaden. Den har en minst sagt slående modern design med en aerodynamisk form och en unik ”båtformad” bakre del, som gett bilen dess man. Vidare har den en sofistikerad interiör med detaljer som handgjorda läderklädsel, fängslande träpaneler och en mängd avancerade teknologier.

Pris: 25 miljoner euro

BUGATTI La Voiture Noire

La Voiture Noire, som betyder ”den svarta bilen” på franska, är en av världens mest eftertraktade lyxbilar, som dess tillverkare stolt kan stoltsera med på grund av dess slående hantverk. Designmässigt hämtar den inspiration från Bugatti Type 57 SC Atlantic från 1930-talet, och har en elegant skepnad med svart glansig finish och detaljerade ränder.

Ryktet som säger att endast ett exemplar har tillverkats, och att ägaren sitter i Schweiz. Att få sätta sig i en La Voiture Noire är därför lika exklusivt som att få sätta sig i en av dessa kända filmbilar som tillhört några av världens mest historiska karaktärer.

Pris: 15.9 miljoner euro

Pagani Zonda HP Barchetta

Den italienska bilen Pagani Zonda HP Barchetta lanserades i 2018 som en begränsad upplaga av endast tre enheter, vilket gör den till ett av världens hetaste bilar bland samlare och lyxentusiaster.

Men trots dess elegans och närmaste mystiska utseende är bilen känd för att vara ett fullfjädrat monster på vägarna. Den har nämligen en topphastighet på över 350 km/h kan kan accelerera från 0 till 100 km/h på mindre än 3,5 sekunder.

Pris: 15.7 miljoner euro

Rolls-Royce Sweptail

Nästa bil att ta plats på listan är en till Rolls Royce, nämligen deras superbil Sweptail som onekligen sätter standarden för exklusivitet och lyx i bilindustrin. Det är en symbol för engelsk ingenjörskonst och design, samt en pionjär inom avancerad teknik och prestanda.

Rolls-Royce Sweptail har även en imponerande prestanda med en kraftfull V12-motor som producerar en hästkraft på över 500 hästar. Bilen har också en topphastighet på över 250 km/h och kräver inte fem sekunder för att nå en hastighet på 100 km/h.

Pris: 11.6 miljoner euro

BUGATTI Centodieci

Precis som La Voiture Noire var en hommage till en tidigare bil från 1930-talet, är Centodieci en hyllning till Bugattis kultklassiker EB110, som tillverkades under 1990-talet. Vi börjar få slut på ord att beskriva dessa lyxbilar och vad som är unikt med dem, men vad som verkligen är läckert med Centodiecin är dess ruggigt eleganta och samtidigt sportiga design.

Pris: 8 miljoner euro